ΑΡΧΕΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
PDF Εκτύπωση E-mail

Πρόσκληση σε εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο

Τα ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Κιλκίς, Ποροΐων και Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου και η ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ως συντονιστικοί φορείς της Εκπαιδευτικής Δράσης «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη», διοργανώνουν εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Ένα δέντρο μεγαλώνει στην αυλή του σχολείου μας» τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 και ώρες 18.00-21.00 μέσω της πλατφόρμας Webex.

Πρόσκληση

 
PDF Εκτύπωση E-mail

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή εκπαιδευτικών σε σεμινάριο

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου / Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ, το ΚΕΠΕΑ Ανατολικού Ολύμπου και η Ένωση Φορέων «ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ Α.Ε. - ΑΤΕΠΕ Διαχείριση Οικοσυστημάτων Μον. ΕΠΕ» σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διά της Υπευθύνου σχολικών δραστηριοτήτων, Αμανατίδου Μαργαρίτας, συν -διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Φέρνοντας τις νυχτερίδες στην εκπαίδευση» την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, από τις 4.15μμ-7.30μμ, στην έδρα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου (Κέντρο Πληροφόρησης), στο Λιτόχωρο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2

 
PDF Εκτύπωση E-mail

 


"Πρόσκληση σε Σεμινάριο των ΚΠΕ Πορoΐων-Κιλκίς-Αν.Ολύμπου"


Το ΚΠΕ Πορoΐων σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κιλκίς και το ΚΠΕ Αν.Ολύμπου στo πλαίσιo του έργου "ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) -ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Άξονας Προτεραιότητας 6 στις περιφέρειες ΛΑΠ το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχεδιάζει να υλοποιήσει τριήμερο σεμινάριο με θέμα:


"Από τα δάση των βουνών στα δάση των λιμνών : πεδία εκπαίδευσης για την αειφορία"


στις 30/11/ 2018 και απευθύνονται σε 50 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης.


Πρόσκληση

Φόρμα Αίτησης

 
PDF Εκτύπωση E-mail


ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε σεμινάριο του δικτύου Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο»


Το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου σε συνεργασία με το ΚΠΕ Καρπενησίου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση   της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο με θέμα  «Όλυμπος. Καταφύγιο άγριας πανίδας και πεδίο εκπαίδευσης για την Αειφορία» στις 11, 12 και 13 Μαΐου 2018. Οι εργασίες του σεμιναρίου θα διεξαχθούν στην έδρα του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας.

Το σεμινάριο είναι θεματικό και στο θεωρητικό μέρος του θα περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με την άγρια πανίδα, τη μελέτη, την προστασία της και την ενσωμάτωσή της σε ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα.  Στο βιωματικό μέρος θα γίνει επίσκεψη στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και επιτόπου έρευνα σε δύο πεζοπορικές διαδρομές που θα είναι τα κύρια πεδία: Φαράγγι του Ενιπέα (διαδρομή από θέση Πριόνια έως την παλαιά  Ι. Μονή Αγίου Διονυσίου) και Δασικό Μονοπάτι (διαδρομή Παλαιός Παντελεήμονας έως Παλαιοί Πόροι).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 50 Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, κατά προτεραιότητα:

1.      Σε εκπαιδευτικούς -μέλη του Δικτύου «Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο»

2.      Σε εκπαιδευτικούς της Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας

Επιπρόσθετα των παραπάνω μπορούν να  συμμετέχουν έως 2 εκπαιδευτικοί από κάθε συνεργαζόμενο ΚΠΕ, οι εκπαιδευτικοί της Συντονιστικής Επιτροπής και της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου και οι Υπεύθυνοι Σ.Δ. ή Π.Ε. των νομών που απευθύνεται το σεμινάριο (έως 4 Υπεύθυνοι).


Παρακαλούνται οι εισηγητές να φέρουν τις παρουσιάσεις τους σε Powerpoint 2003.


Οδηγίες 1η Ενημέρωση

Οδηγίες 2η ενημέρωση

Συμμετέχοντες

Tελικό Πρόγραμμα

Αίτηση

Υπολογισμός χιλιομετρικής απόστασης

Φωτογραφίες

 
PDF Εκτύπωση E-mail

Θέμα : «Διοργάνωση επιμορφωτικής ημερίδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων»

 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου στο πλαίσιο του Έργου "Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία" στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, πρόκειται να πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Αμανατίδου Μαργαρίτα και την Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Παππά Μυράντα,  επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Μύθος και Φύση στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων». Η ημερίδα απευθύνεται  σε  εκπαιδευτικούς που  υπηρετούν σε σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  Πιερίας.
Σκοπός της ημερίδας είναι οι εκπαιδευτικοί της Πιερίας να γνωρίσουν από κοντά τόσο τον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων όσο και το χώρο του Θεματικού Πάρκου που σε λίγο καιρό θα είναι επισκέψιμος για το ευρύ κοινό και ιδιαίτερα για τους μαθητές και να βοηθηθούν στον σχεδιασμό ενός  περιβαλλοντικού προγράμματος σε  αρχαιολογικό χώρο.
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις για τον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων, για το θεματικό πάρκο που δημιουργείται εκεί, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ στον συγκεκριμένο χώρο και τη σύνδεση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τα αρχαιολογικά μνημεία, καθώς και βιωματική προσέγγιση του θέματος με σχετικά εργαστήρια. Τα εργαστήρια θα περιλαμβάνουν σχεδιασμό ενός προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για αρχαιολογικά μνημεία, σχεδιασμό φύλλων εργασίας για τον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων, κατασκευή παιχνιδιών της αρχαιότητας από πηλό (αθύρματα), γνωριμία με την αγγειοπλαστική και τη  συντήρηση αρχαιοτήτων κ.α. .
Οι εργασίες της ημερίδας θα διεξαχθούν στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων το
Σάββατο 28 Μαΐου 2016.

 

Δελτίο Τύπου

(Το φωτογραφικό υλικό της ημερίδας βρίσκεται στην επιλογή "Ημερολόγιο->28-5-2016->Λεπτομέρειες")


 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL