PDF Εκτύπωση E-mail

 

mytikas

prionia_pro15
Το σεμινάριο ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ

Τις επόμενες ημέρες θα ειδοποιηθούν οι συμμετέχοντες

Το σεμινάριο του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου που περιελάμβανε την ανάβαση στον Όλυμπο έως το οροπέδιο των μουσών, θα διεξαγόταν τις ημερομηνίες από 5 έως 7 Ιουλίου 2015.

Μετά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

προς το παρόν αναβάλλεται η διεξαγωγή

του σεμιναρίου μας.

Τις επόμενες ημέρες θα ειδοποιηθούν οι συμμετέχοντες
Προβληματισμός για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου λόγω δημοψηφίσματος.

Το σεμινάριο του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου που περιελάμβανε την ανάβαση στον Όλυμπο έως το οροπέδιο των μουσών, θα διεξαγόταν τις ημερομηνίες από 5 έως 7 Ιουλίου 2015.

Το σεμινάριο του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου που περιλαμβάνει την ανάβαση στον Όλυμπο έως το οροπέδιο των μουσών, θα διεξαχθεί τις ημερομηνίες από 5 έως 7 Ιουλίου 2015.
Ολοκληρώνοντας φέτος την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος μας ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ θα ξεκινήσουμε το σεμινάριό μας από την πατρίδα του Ορφέα,
Το οδοιπορικό των Μουσών "Από τα Λείβηθρα στο οροπέδιο"

 


Σας ευχαριστούμε όλους για την ανταπόκριση σας στην πρόσκληση να συμμετάσχετε στο σεμινάριό μας.

Όσοι από τους επιλεγέντες για διάφορους λόγους δε θα πάρουν τελικά μέρος και θέλουν να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν μαζί μας στο 23520-22700 όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν στη θέση τους άτομα από τη λίστα των αναπληρωματικών.

Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν οδηγίες και άλλες πληροφορίες για την προετοιμασία σας.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου στο πλαίσιο της Πράξης "Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου", η οποία χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, προγραμματίζει να διοργανώσει στις 5,6 και 7 Ιουλίου 2015, τριήμερο  βιωματικό σεμινάριο ενηλίκων με θέμα:

«Το οδοιπορικό των Μουσών: "Από τα Λείβηθρα στο οροπέδιο"».

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να προσεγγίσουν  με βιωματικό τρόπο τον Εθνικό Δρυμό του Ολύμπου, να λάβουν πληροφορίες σχετικές με τη μυθολογία και την ιστορία του Ολύμπου και γενικότερα για τη σχέση του ανθρώπου με το βουνό στο πέρασμα των αιώνων και στη σύγχρονη εποχή. Να αντιληφθούν την οικολογική αλλά και πολιτισμική αξία του βουνού,

Απευθύνεται σε ενήλικες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε εκπαιδευτικούς. Θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε κάποιο από τα παρακάτω συνεργαζόμενα δίκτυα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης: 1) «Το Δάσος» με συντονιστικό φορέα το ΚΠΕ Μουζακίου και 2) «Μαθαίνω για το περιβάλλον παίζοντας» με συντονιστικό φορέα το ΚΠΕ Φιλίππων. Προτεραιότητα θα δοθεί στους  εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στα παραπάνω δίκτυα. Ο συνολικός αριθμός των επιμορφούμενων θα είναι 50 άτομα.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια και πεζοπορία - ανάβαση  στον  Όλυμπο. Σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει συνοδεία από επαγγελματίες οδηγούς βουνού, έμπειρους ορειβάτες-εκπαιδευτικούς και μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου.

Η διαμονή θα γίνει σε ορειβατικά καταφύγια και θα περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις, θα υπάρχει δυνατότητα διανυκτέρευσης σε σκηνή δυο ατόμων με υπνόσακους που θα προμηθευτεί το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου από το ΤΔΕ.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Κυριακή 5/7/2014 από τον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων στην Πιερία στις 9:30 π.μ. και θα λήξει την Τρίτη 7/7/2014 το απόγευμα.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στο σεμινάριο.

Το ΚΠΕ  Ανατολικού Ολύμπου θα αναλάβει μέσω του ΤΔΕ τα έξοδα μπουφέ, διατροφής (3 γεύματα και  ένα σάντουιτς) και διαμονής όλων των συμμετεχόντων. Τα έξοδα μετακίνησης των συμμετεχόντων  θα βαρύνουν τους ίδιους.

Τα έξοδα μετακίνησης των εισηγητών μελών Παιδαγωγικών Ομάδων των ΚΠΕ θα καλυφθούν από τα οικεία ΤΔΕ και η διαμονή και η διατροφή τους από το ΤΔΕ του ΚΠΕ Αν. Ολύμπου.

Οι μέρες  μετακίνησης για τους εισηγητές που η έδρα τους απέχει πάνω από 150 χιλιόμετρα ορίζονται σε τέσσερις (4) και της νησιωτικής χώρας σε πέντε (5) .

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ενήλικες μη εκπαιδευτικοί (αποστέλλεται στο ΚΠΕ)

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ εκπαιδευτικοί (αποστέλλεται στους υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης)

 

 

Η προκήρυξη του σεμιναρίου για τον Όλυμπο 2015 αφορά εκπαιδευτικούς που έχουν συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια στα δίκτυα «Το Δάσος» με συντονιστικό φορέα το ΚΠΕ Μουζακίου και  «Μαθαίνω για το περιβάλλον παίζοντας» με συντονιστικό φορέα το ΚΠΕ Φιλίππων και ενήλικες της ηλικιακής ομάδας 18-64 Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εκπαιδευτικοί που θα ήθελαν να συμμετέχουν θα πρέπει να στείλουν τις αιτήσεις τους στους αρμόδιους υπευθύνους σχολικών δραστηριοτήτων ή περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της περιοχής τους, έως τη Τετάρτη 17/06/2015.


Για τους ενήλικες μη εκπαιδευτικούς η υποβολή της αίτησης συμμετοχής στο σεμινάριο θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά στο ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) ή με φαξ (2352022729) έως τη Τετάρτη 17/06/2015 ώρα 12:00.