ΔΡΑΣΕΙΣ
PDF Εκτύπωση E-mail

 


 

Θέμα: Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής

Για μια ακόμη χρονιά, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Άγριας Ζωής που γιορτάζεται στις 3 Μαρτίου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΕΑ) Ανατολικού Ολύμπου ως κομβικός συνεργάτης στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο» (του ΚΠΕ Καρπενησίου) πρόκειται να πραγματοποιήσει  σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πιερίας Αμανατίδου Μαργαρίτα και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Α/ θμιας Πιερίας. Στόχος των επισκέψεων είναι οι μαθητές να γνωρίσουν κάποια από τα είδη της Άγριας Ζωής του Ολύμπου, να μάθουν τις συνήθειές τους, να κατανοήσουν τους κινδύνους που τα απειλούν ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να δράσουν για την προστασία τους.   

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις ημέρες: 26/02/2019, 27/2/2019, 28/2/2019 και 1/3/2018, σε οκτώ (8) σχολικές μονάδες. Στην κάθε σχολική μονάδα μπορούν να γίνουν την ίδια μέρα έως 2 προγράμματα σε μαθητικές ομάδες των 25 μαθητών περίπου.


Πρόσκληση

Πρόγραμμα

 

 
PDF Εκτύπωση E-mail

 

Θέμα: Πρόσκληση για συμμετοχή σε δράση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για το Περιβάλλον (5 Ιουνίου)


Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για το Περιβάλλον που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί δράση στο Πάρκο του Λιτοχώρου Πιερίας την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 από τις 9:00 ? 13:00.

Τη δράση διοργανώνουν από κοινού τα ΚΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πιερίας, και  ο Δήμος Δίου ? Ολύμπου.

Απευθύνεται στις σχολικές μονάδες (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) της Πιερίας και θα περιλαμβάνει εργαστήρια που θα συντονίζουν τα ΚΠΕ : Ανατολικού Ολύμπου, Αρναίας, Έδεσσας ? Γιαννιτσών, Ελευθερίου- Κορδελιού -Βερτίσκου, Κιλκίς, Νάουσας και Ποροΐων.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην υλοποίηση της παραπάνω δράσης με όποιο/α εργαστήριο/α επιθυμείτε ως συνέχεια της μέχρι τώρα άριστης συνεργασίας μας και ευελπιστούμε για την άμεση ανταπόκρισής σας σε αυτό μας το κάλεσμα.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το αν θα συμμετέχετε, με ποιους συνεργάτες και με ποιο/α εργαστήριο/α ως την Παρασκευή 18/05/2018.

Αφίσα

Φωτογραφίες 1

 

 
PDF Εκτύπωση E-mail

Ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Πιερίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής


Με αφορμή και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής που γιορτάζεται στις 3 Μαρτίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου ως κομβικός συνεργάτης στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο» (του ΚΠΕ Καρπενησίου) πρόκειται να πραγματοποιήσει  σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πιερίας Αμανατίδου Μαργαρίτα και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Α/ θμιας Πιερίας. Στόχος των επισκέψεων  είναι  οι μαθητές να γνωρίσουν  κάποια από τα είδη της Άγριας Πανίδας του Ολύμπου, να μάθουν τις συνήθειές τους, να κατανοήσουν τους κινδύνους που τα απειλούν ώστε να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία τους.   

Οι επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν θα είναι πέντε (5) σε πέντε (5) σχολικές μονάδες τις εξής ημέρες: 27/02/2018, 28/2/2018, 1/3/2018, 2/3/2018 & 5/3/2018.
 
PDF Εκτύπωση E-mail

«Εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (Ανατολικού Ολύμπου, Αρναίας, Έδεσσας-Γιαννιτσών, Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, Κιλκίς, Νάουσας, Ποροϊων) πρόκειται να υλοποιήσει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» τηνΤετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 17.00 ? 20:00. Η ημερίδα θα υλοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων, με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων λειτουργίας του.

Φωτογραφίες

Πρόγραμμα

 
PDF Εκτύπωση E-mail

Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον 2017


Το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και το Δημοτικό Σχολείο Πλαταμώνα συμμετείχαν στην «Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών» της Ocean Conservacy, που στην Ελλάδα συντονίζει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMERA).

 


 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL