PDF Εκτύπωση E-mail

 

 

Διοργάνωση σεμιναρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Πρόγραμμα ... Συμμετέχοντες ... Οδηγίες ... Διαμονές Συμμετεχόντων


ΦΩΤΟγραφίες Σεμναρίου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου πρόκειται να πραγματοποιήσει διήμερο σεμινάριο με θέμα: «Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε προστατευόμενες περιοχές». Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υπηρετούν σε σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των διευθύνσεων Πιερίας, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης (μόνον της Β/θμιας Εκπαίδευσης) και Λάρισας, που ανήκουν στην εμβέλεια του ΚΠΕ.

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα διεξαχθούν στο χώρο του ΚΠΕ στον Π. Παντελεήμονα Πιερίας το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014.

 

Θα περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις για το ρόλο και την αξία των προστατευόμενων περιοχών όπως του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και του Δέλτα Λουδία - Αξιού - Αλιάκμονα, το σχεδιασμό και την υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που αφορούν σε προστατευόμενες περιοχές καθώς και βιωματική προσέγγιση του θέματος με σχετικά εργαστήρια και δραστηριότητες στο πεδίο. Ενδεικτικά τα εργαστήρια θα περιλαμβάνουν σχεδιασμό φύλλων εργασίας για προστατευόμενες περιοχές, παιχνίδι ρόλων, περιβαλλοντικά παιχνίδια κ.α.