PDF Εκτύπωση E-mail

 

 

olymp

 

«Προκήρυξη τριήμερου βιωματικού σεμιναρίου»


«Ο Όλυμπος των περιηγητών και των ορειβατών:

Εκατό χρόνια από την πρώτη ανάβαση στο Μύτικα».

 

ΦΩΤΟγραφίες_______________Βίντεο από ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας

Εδώ θα δημοσιεύονται οι φωτογραφίες ή υπερσύνδεσμοι που μας αποστέλλονται.



ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΙΤΗΣΗ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

"ΠΡΟΣΟΧΗ σύμφωνα με οδηγία του Υπουργείου θα γίνουν δεκτοί μόνο ενήλικες-μη εκπαιδευτικοί από την Πιερία, εκπαιδευτικοί Β/θμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν στην Πιερία και εκπαιδευτικοί Α/θμιας από τις Περιφερειακές ενότητες εμβέλειας του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου,  θα ισχύσει η σειρά με την οποία θα υποβληθεί η αίτηση."

Εμβέλεια Α/θμιας: (Ανατ. Θεσνίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Φλώρινας, Λάρίσας, Μαγνησίας, Ανατ. Αττικής  και Πιερίας)


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αν. Ολύμπου προγραμματίζει να διοργανώσει στις 1, 2 και 3 Ιουλίου, τριήμερο σεμινάριο με θέμα «Ο Όλυμπος των περιηγητών και των ορειβατών: Εκατό χρόνια από την πρώτη ανάβαση στο Μύτικα».

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να προσεγγίσουν με βιωματικό τρόπο τον Εθνικό Δρυμό του Ολύμπου, να αντιληφθούν την οικολογική αλλά και πολιτισμική αξία του βουνού, να υιοθετήσουν συμπεριφορές φιλικές προς το περιβάλλον και να ενστερνιστούν αξίες της αειφόρου ανάπτυξης.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της περιφέρειας Πιερίας και ενήλικες 18- 64 ετών της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει πεζοπορία - ανάβαση στον Όλυμπο εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια. Σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει συνοδεία από επαγγελματία οδηγό βουνού.

Η διαμονή θα γίνει σε ορειβατικά καταφύγια και θα περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου θα αναλάβει μέσω του ΤΔΕ: Τα έξοδα διαμονής των συμμετεχόντων και τα έξοδα αμοιβής και διαμονής του συνοδού οδηγού.

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων θα επιβαρύνει τους ίδιους.

Στο Σεμινάριο θα συμμετάσχουν ως επιμορφούμενοι 50 ενήλικες. Προτεραιότητα θα δοθεί σε εκπαιδευτικούς από την Πιερία. Για τους υπόλοιπους ενήλικες θα ισχύσει η σειρά με την οποία κατατέθηκε η αίτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση kpeanol@sch.gr ή στο fax: 2352022729 ως τις 9/6/2013 στις 2μ.μ.

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και θα ολοκληρωθεί στις επόμενες μέρες. Τα ονόματα των συμμετεχόντων που θα επιλεγούν θα ανρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ.

Η Πράξη υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»  και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ? Ε.Κ.Τ.)  και από εθνικούς πόρους.